Uşak ili Banaz ilçesinde yer alan Akmonia Antik Kenti, şehrin tarihi yerleşim yerlerinden biridir. Antik kentin Frigya, Lidya, Hellen, Roma ve Bizans dönemlerinden oldukça geliştiği ifade edilir. Antik kentin harap durumda olan antik tiyatrosu, mezar odaları, temel kalıntıları görülen darphane ve sağlık ocağı yapıları bulunur.
Uşak ili Banaz ilçesi Bahadır köyünde yer alan ve Orman Bakanlığı tarafından Anıt Ağaç olarak tescil edilmiş olan Tepedelen Çamı 11 m uzunluğa sahiptir. Ağaç 3.05 m çapa, 9.60 m çevre genişliğine sahip olan ağaç 500-1000 yıl yaşlarındandır.
Uşak ili Eşme ilçesinde yer alan köprü, Osmanlılar dönemine aittir ve 45 m. uzunluğundadır. Üç gözlü köprü, Gediz nehri üzerinde konumlanır.
Uşak ili Karahallı ilçesinde yer alan Cılandıras Köprüsü, 24 m uzunluğa ve 1.75 m genişliğe sahiptir. Köprünün Frigyalılar döneminden kaldığı belirtilir. Köprü, sabit kayaya bindirme tekniğiyle yapılmıştır. Yapılan onarımlarla köprü orijinalliğini yitirmiştir.
Uşak ili Sivaslı ilçesi yakınlarında yer alan Sebaste Antik Kenti, MÖ 20 yılında Roma İmparatoru Augustus tarafından kurulur. Kent MS 9.yy’da piskoposluk merkezi konumuna ulaşır. Bizans döneminde gelişen kentte iki kilise yer alır.
Uşak ili Ulubey ilçesi İnay köyünde yer alan taş yapılı tarihi İnay Kervansarayı, günümüzde terk edilmiştir. Yapının inşa tarihi hakkında net bir bilgi mevcut değildir.
Uşak ili Ulubey ilçesinde yer alan İnay Köprüsü, han, köprü, cami ve çeşmenin meydana getirdiği İnay Külliyesi’nin bir parçası olarak bilinir. 8 m uzunluğa sahip olan köprü, başlangıç noktalarından 2.80 m genişliğe sahiptir. Kesme taş, moloz taş ve devşirme taşlardan inşa edilen köprü, tek kemerlidir. Köprüde yer alan kitabenin Ağustos-Eylül 1850 tarihli onarım kitabesi olduğu tahmin edilir.
Uşak ili Ulubey ilçesinde bulunan Blaundus Antik Kenti, Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra Makedonya’dan gelenlerin kurduğu bir şehirdir. Derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerinde yer alan kentin Roma döneminde önemi artar. Kale, tiyatro, stadyum, tapınaklar ve kaya mezarları önemli yapılarındandır.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Atatürk ve Kurtuluş Anıtı, Uşak ilinin simgelerinden. Anıt, heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tasarlanmış. 30 m uzunluğa sahip olan anıt, 17 m yükseklikte. Görkemli anıt üç ana gruba ayrılır. İlk grupta şehrin Türk süvarileri tarafından kurtarılışını simgeleyen süvari figürleri yer alırken; ikinci grupta Türk ulusunun sonsuza kadar özgür kalacağını niteleyen zafer sütunu bulunur. Zafer sütunun önünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile bilim ve sanat yazan kitapları taşıyan genç kız ve erkek figürleri Cumhuriyetin kuruluşunu ve gençlere emanet edilişi ile eğitime verilen öneme dikkat çeker. Son grupta ise Türk kadınının kahramanlığı ile cesareti, Kurtuluş Savaşı’nda orduya verdiği destek simgelenir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Çanlı Köprü, Emir Sücaeddin Kızıl Bey tarafından inşa ettirilmiştir. 1255 yılında yaptırılan ve günümüzde de kullanılan köprü, tek gözlüdür.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Atatürk ve Etnografya Müzesi, 2 Eylül 1922 tarihinde Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis’in esir alınıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarıldığı yapıdır. Gerçekleştirilen onarım ve düzenleme çalışmalarının ardından, 1 Eylül 1978 tarihinde iki katlı yapı, müze olarak hizmete girer. Ahşap yapıda yöresel ve etnografik eserler, Uşak halıları ve Esme kilimleri, eski silahlar ve giysiler ziyaretçiler tarafından görülebilir. Mustafa Kemal Atatürk’e ait yatak odası ile kendisine ait giysiler de müzede sergilenmektedir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Göğem Zafer Anıtı, şehrin önemli anıtları arasında yer alır. 2 Eylül 1922 tarihinde Çeçeli Kara Murat, kaçan düşmanları Göğem köyü yakınlarına yönlendirir. Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis ile beraberinde birlik komutanları Türk ordusuna böylece esir düşer ve günümüzde Etnoğrafya Müzesi olan konakta bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarılırlar. Ses getiren olayda Türk halkı, Türk ordusuna destek vermiş ve düşmanın yerini bildirmiştir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Hacı Gedik Hanı, 1891-92 yıllarında Hacı Gedik Mustafa tarafından inşa ettirilir. Hanın güney yönünde yer alan giriş kapısı üzerinde kitabesi bulunur. Han açık avlulu ve iki katlıdır. Alt ve üst katında odaların yer aldığı han, son yıllarda atıl durumda kalmıştır. Han, günümüzde restore edilmektedir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Uşak Bedesteni, 1901-1904 yıllarında Hacı Mustafa Efendi tarafından İtalyan bir mimara inşa ettirilir. Dikdörtgen planlı olarak inşa edilen yapının giriş ve çıkışı aynı doğrultuda yer alır. İçerisinde iki tarafa sıralanmış dükkânların yer aldığı bedesten, 1980’lerde restore edilerek Sarraflar Çarşısı haline getirilir. Günümüzde Uşak ilinin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Cimcim Çeşmesi, üzerinde yer alan kitabesine göre 1898-1899 yaptırılır. Dikey dikdörtgen prizma gövdeli çeşme, kesme taştan yaptırılmıştır. Çeşmede yapılan onarımlarda modern malzeme kullanılmış ve modern batarya tercih edilmiştir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Ali Ağa Çeşmesi, Ali Ağa tarafından 1787-88 yıllarında yaptırılır. Çeşme günümüzden 30 yıl öncesine kadar kullanılırken, muslukları sökülmüştür ve kurnaları akmamaktadır. Kemerli, süslemeli ve nişli yapının sekiz satır halinde kitabesi bulunur.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Paşa Hanı, Tiritoğlu Mehmet Paşa tarafından 1898 yılında inşa ettirilir. Şehrin etkileyici mimari yapılarından biri olan Paşa Hanı, avlulu ve iki katlıdır. Taşhan olarak da adlandırılan taş yapı, bir Fransız mimara yaptırılmıştır. Yapı günümüzde otel olarak kullanılmaktadır.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Gar Binası ve Tesisleri, 1898 yılında Fransız yetkililer tarafından inşa edilir. İki katlı ana bölüm, tek katlı yan bölüm ve terasa sahip olan birer bölüme sahip olan Gar Binası günümüzde dimdik ayaktadır. Uşak ilinde demiryolları 1867 yılından bu yana işlerliğini sürdürmektedir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Uzun Çarşı, şehrin eski yapılarından biridir. Yapının güneybatı yönünde inşa edildiği dönemden kaldığı tahmin edilen kenger yapraklı başlıklı döner bir sütun konumlanır. 1985 yılında bir yangın geçiren çarşı, ilerleyen dönemde onarılır ve 1994 yılında yeniden ziyaretçileriyle buluşur. Yamuk planlı çarşı içerisinde çeşitli büyüklükte dükkânlar yer alır.
Uşak ili Karahallı ilçesinde yer alan Uşak Ulu Camii’nin yapım tarihi hakkında net bir bilgi mevcut değildir. Külliye bünyesinde yer alan bir çeşmenin kitabesinin, sonradan caminin giriş kapısı üzerine yerleştirildiği düşünülür. Bu kitabede 1419 tarihi yer alır. Kitabeye göre Germiyanoğlu II. Yakub Bey’in ikinci saltanatı sırasında Kavşid oğlu Hasan oğlu Mehmed Bey tarafından yapının inşa edildiği düşünülür. Camiye 19.yy’da gerçekleştirilen onarımlar sırasında son cemaat yeri eklenmiştir ve bu onarımlar sırasında minaresi yeniden yapılmıştır. 1970 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından camii onarımdan geçirilmiştir.
Uşak ili merkez ilçesi Beylerhan köyünde Gediz nehri üzerinde yer alan köprünün ne zaman ve kim tarafından yapıldığı konusunda kesin bilgi bulunmamaktadır. Yapının, Germiyanoğulları Beyliği ya da Osmanlılar döneminden günümüze ulaştığı tahmin edilir. Altı gözlü taş köprü görülebilir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan köprünün Hacı Mustafa Efendi tarafından yaptırıldığı ifade edilir.
Uşak ili Ulubey ilçesi Sülümenli köyünde yer alan Blaundus Antik Kenti’nin, MÖ 3.yy’da Helenistik dönemde Makedonlar tarafından kurulduğu düşünülür. Anfi tiyatro, tapınak, stadion, su kemerleri farklı yapı kalıntıları kentte görülebilir.
Sivaslı ilçesi Hacım köyü’nün yaklaşık olarak 4 km yakının konumlanan antik kentin Roma döneminde Sebaste'ye bağlı olduğu tahmin edilir. Alaudda antik kentinde mezar kalıntıları yer alır. Çeşme Deresi ya da Örtülü mevkii olarak bilinen bölgede de Alaudda Antik Kenti’ne ait kalıntılar da görülmüştür.
Uşak ili Banaz ilçesinde yer alan kaplıca, ziyaretçiler tarafından ilgi çeker. Kaplıca 40 lt/sn debiye sahiptir ve 60 derece sıcaklığa ulaşır. Kaplıca, günde ortalama 12 bin kişiye hizmet verebilir. Kaplıcanın sağlık yönünden yararlı olduğu ifade edilir.
Uşak ili Sivaslı ilçesinde yer alan Hacım Sultan Türbesi, Hacı Bektaş-i Veli’nin öğrencilerinden olduğu bilinen Hacım Sultan’a aittir. Türbede inşa tarihinin asılı olduğu bir kitabe bulunamaması nedeniyle ne zaman yapıldığına dair net bir bilgi yoktur. Kitabenin bulunması gereken yer boş bırakılmış ve üzerine 1813-1814 tarihi geç zamanda işlenmiştir. Sekizgen yapıya sahip olan türbe, dikdörtgen yapılı bir girişe sahiptir. Türbenin kubbesinde 19. yy’a ait kolon işleri dikkat çeker. Türbe içerisinde ayrıca Hacım Sultan’a ait olduğu ifade edilen tahta asa ve Hacı Bektaş-i Veli tarafından kendisine verildiği belirtilen sembolik bâtın kılıcı yer alır. Hacım Sultan’a ait olan sandukanın bulunduğu türbenin altında ise mezar yer alır.
Uşak ili Ulubey ilçesi Bekimiş köyünde yer alan Aksaz Kaplıcası, 4 lt debiye sahiptir. Kaplıca çevresinde doğal bir alan bulunur. Kaplıcanın çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği ifade edilir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Atatürk ve Kurtuluş Anıtı, Uşak ilinin simgelerinden. Anıt, heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tasarlanmış. 30 m uzunluğa sahip olan anıt, 17 m yükseklikte. Görkemli anıt üç ana gruba ayrılır. İlk grupta şehrin Türk süvarileri tarafından kurtarılışını simgeleyen süvari figürleri yer alırken; ikinci grupta Türk ulusunun sonsuza kadar özgür kalacağını niteleyen zafer sütunu bulunur. Zafer sütunun önünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile bilim ve sanat yazan kitapları taşıyan genç kız ve erkek figürleri Cumhuriyetin kuruluşunu ve gençlere emanet edilişi ile eğitime verilen öneme dikkat çeker. Son grupta ise Türk kadınının kahramanlığı ile cesareti, Kurtuluş Savaşı’nda orduya verdiği destek simgelenir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Atatürk ve Etnografya Müzesi, 2 Eylül 1922 tarihinde Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis’in esir alınıp, Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarıldığı yapıdır. Gerçekleştirilen onarım ve düzenleme çalışmalarının ardından, 1 Eylül 1978 tarihinde iki katlı yapı, müze olarak hizmete girer. Ahşap yapıda yöresel ve etnografik eserler, Uşak halıları ve Esme kilimleri, eski silahlar ve giysiler ziyaretçiler tarafından görülebilir. Mustafa Kemal Atatürk’e ait yatak odası ile kendisine ait giysiler de müzede sergilenmektedir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Göğem Zafer Anıtı, şehrin önemli anıtları arasında yer alır. 2 Eylül 1922 tarihinde Çeçeli Kara Murat, kaçan düşmanları Göğem köyü yakınlarına yönlendirir. Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis ile beraberinde birlik komutanları Türk ordusuna böylece esir düşer ve günümüzde Etnoğrafya Müzesi olan konakta bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarılırlar. Ses getiren olayda Türk halkı, Türk ordusuna destek vermiş ve düşmanın yerini bildirmiştir.
Uşak ili merkez ilçesi ilçesinde yer alan Uşak Halı Kilim Müzesi, değerli Uşak halıları ve ödüllü Uşak kilimlerini sergiler. Türk halı sanatı ve kültürünü yansıtan halılar ziyaretçilerle müzede buluşur.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Uşak Kent Tarihi Müzesi, şehrin coğrafyası, doğal güzellikleri, tarihi, kurtuluş mücadelesi ve folklorik değerlerini ziyaretçilere canlandırmalar, belgeler, görsel sunumlar ve maketlerle sergiler. 1625 m2 alan üzerine kurulu olan müze, 992 m2 kapalı alana sahiptir. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan müze, haftanın diğer günlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Burma Camii’nin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı hakkında net bir bilgi mevcut değildir. Evliya Çelebi’nin ifadelerine dayanılarak Hacı Mustafa Camii’nin Burma Camii olduğu ve inşa tarihinin 1572–1573 olabileceği savunulur. Ancak 1570 yılı olduğunu savunanlar da mevcuttur. Caminin yapım tarihinin genel itibariyle 16.yy olduğu belirtilir. Minaresinin yivli olarak inşa edilmesinden dolayı Burma Camii olarak adlandırılan camii, dikkat çekici minaresiyle öne çıkar. Camii kitabesinde 1771-1772 yıllarında onarım geçirdiği belirtilir. 1922 yılında yaşanan yangından hasar gören yapı yeniden bir onarım geçirir. 1968, 1970, 1988, 2001 yıllarında da camiye onarımlar yapılır.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Uşak Arkeoloji Müzesi, ilk olarak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak hazırlanmış; ancak Atatürk ve Etnografya Müzesi’nin hizmete girmesi ile Arkeoloji Müzesi olarak düzenlenmiştir. Müzede Kalkolitik dönemden Bizans döneminin sonuna kadar farklı devirlere ait eserler ile Karun Hazineleri sergilenir.
Uşak ili Karahallı ilçesinde yer alan Uşak Ulu Camii’nin yapım tarihi hakkında net bir bilgi mevcut değildir. Külliye bünyesinde yer alan bir çeşmenin kitabesinin, sonradan caminin giriş kapısı üzerine yerleştirildiği düşünülür. Bu kitabede 1419 tarihi yer alır. Kitabeye göre Germiyanoğlu II. Yakub Bey’in ikinci saltanatı sırasında Kavşid oğlu Hasan oğlu Mehmed Bey tarafından yapının inşa edildiği düşünülür. Camiye 19.yy’da gerçekleştirilen onarımlar sırasında son cemaat yeri eklenmiştir ve bu onarımlar sırasında minaresi yeniden yapılmıştır. 1970 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından camii onarımdan geçirilmiştir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Çakaloz Camii’nin ne zaman yapıldığına işaret eden herhangi bir kitabe mevcut değildir. Camii kapısının üzerinde II. Abdülhamid’e ait tuğra yer alır. M 1894 yılında camii bir yangın yaşamış, ardından Sabah Mahallesi Şirket-i Hayriyesi camiyi yeniden inşa ettirir. Camii, 1922 yılında yaşanan yangında yeniden zarar ve onarımdan geçirilir. 1981 yılında ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarımı yapılır.
Merkez ilçede yer alan türbe, Seyyid Ahmed Semerkandî hazretlerine aittir. 1475 yılında doğan ve 1523 yılında şeyh olan Seyyid Ahmed Semerkandi, Şeyh Alaüd’din-i Uşşaki’yi yetiştirerek hilafet verir ve ardından burada hayatını kaybeder. Dikdörtgen planlı olan türbenin içerisi çinilidir.
Merkez ilçe Kabaklar köyünde bulunan türbe, 15.yy’da yaşamış olan Şeyh Alaüddin Uşşaki’ye aittir. Türbe içerisinde iki mezar yer alır. Diğer mezarın Alaüddin Uşşaki’nin eşine ait olduğu tahmin edilir.
Merkez ilçe Hacıkadem köyünde bulunan türbe, tek katlı, kubbeli ve tek mezarlı bir türbedir. Türbenin Osmanlı döneminden günümüze ulaştığı tahmin edilir.
Banaz ilçesinde yer alan Eyüp Hasan Türbesi’nde Eyüp Hasan’a ait olduğu ifade edilen tek mezar yer alır. Sandukasız mezar betonla örtülüdür.
Banaz ilçesi Çamsu köyünde yer alan Karaca Ahmet Türbesi’nin yakın zamanda inşa edildiği belirtilir. Köy halkı tarafından türbede yatan şahsın Karaca Ahmet isimli bir evliya olduğu ifade edilir.
Uşak ili Banaz ilçesinde yer alan kaplıca, ziyaretçiler tarafından ilgi çeker. Kaplıca 40 lt/sn debiye sahiptir ve 60 derece sıcaklığa ulaşır. Kaplıca, günde ortalama 12 bin kişiye hizmet verebilir. Kaplıcanın sağlık yönünden yararlı olduğu ifade edilir.
Uşak ili Banaz ilçesi Bahadır köyünde yer alan ve Orman Bakanlığı tarafından Anıt Ağaç olarak tescil edilmiş olan Tepedelen Çamı 11 m uzunluğa sahiptir. Ağaç 3.05 m çapa, 9.60 m çevre genişliğine sahip olan ağaç 500-1000 yıl yaşlarındandır.
Uşak ili Sivaslı ilçesinde bulunan Evrenli Doğal Parkı, yemyeşil ve doğal alanıyla ilgi çeker. Piknik ve mesire alanı olarak düzenlenmiş olan Evrenli Doğal Parkı, şehir hayatından kaçıp ailesiyle keyifli vakit geçirmek isteyenler için idealdir.
Uşak ili Ulubey ilçesinde yer alan Ulubey Kanyonu, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca uzanan bir ana kanyon ile buna bağlanan büyük yan kanyonlardan meydana gelir. Kanyonda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılır. Kanyona arazi aracı ile iniş sağlanabilirken, bölge trekking ve kamp yapmaya elverişlidir. 2015 yılında Ulubey Kaymakamlığı, kanyon üzerinde Cam Teras Park’ı hizmete açmış ve burada bir seyir terası ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur. Cam Teras Park’ta kafeterya da yer alır.
Uşak ili Ulubey ilçesi Bekimiş köyünde yer alan Aksaz Kaplıcası, 4 lt debiye sahiptir. Kaplıca çevresinde doğal bir alan bulunur. Kaplıcanın çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği ifade edilir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Ilıcak Subaşı Parkı, piknik ve mesire alanları ile ziyaretçilerin ilgisini çeker. 10 bin metrekare alana yayılan parkta oyun alanları, tenis kortları, futbol sahası, yüzme havuzu ve otoparka da yer verilmiştir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Çokkozlar Piknik Alanı, yaklaşık olarak 10 bin metrekare alana yayılır. Çocuk oyun alanları, spor alanları, piknik masaları, havuz, yürüyüş yolları, çiçek ile ağaçlarla renklenen Çokkozlar görülmeye değer noktalardandır.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Göğem Göleti, şehirde gezi noktaları arasında en keyif veren yerlerden. Özellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla ziyaret alan gölet, sessizlik ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktalarından. Çevresi ormanlık olan göletin etrafında bulunan piknik alanları ve seyir teraslarında manzaranın ve günün keyfi çıkarılabilir.
Merkez ilçe Karaağaç köyünde yer alan Karaağaç Göleti, yapay gölettir. Gölet etrafında piknik yapmak isteyenler için alanlar yer alır. Aynı zamanda gölette balık avlama fırsatı sunulur.
Uşak ili merkez ilçesinde yaklaşık olarak 48 km uzaklıkta bulunan Taşyaran Tabiat Parkı, 535 dekar alana yayılır. Piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, seyir terasları tabiat parkında ziyaretçilere keyifli zaman geçirme olanağı sunar. Zengin flora ve faunaya sahip olan parkta kızılçam, payam, sumak, çitlenbik, katırtırnağı, kekik türleri, ahlat, alıç gibi bitki ve ağaç türleri görülür. Yaban domuzu, tavşan, kuzgun, şahin, kurt, atmaca, tilki, kirpi, çakal, kara kaplumbağası, örümcek kuşu, kelebek türleri, şerit engereği gibi hayvan türleri de park içerisinde yaşar.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan çamlık, doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakır. Piknik alanları, çeşme ve dinlenme alanları çamlıkta yer alır.
Uşak ili Banaz ilçesinde yer alan Hamamboğazı Piknik Yeri, Hamamboğazı Kaplıcalarına kısa mesafede yer alır. Piknik yerinde aile ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek mümkündür.
Banaz ilçesi yakınında konumlanan mesire alanı mevsimin en güzel zamanlarını burada geçirmek isteyenlere doğal güzellikler sunar. Çam ormanları arasında yüzme havuzu, lokanta, piknik alanları görülmeye değerdir.
Uşak ili Ulubey ilçesinde yer alan Ulubey Çamlığı, geniş bir alana yayılır. Alanda bir kafeterya bulunur.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Hacı Gedik Hanı, 1891-92 yıllarında Hacı Gedik Mustafa tarafından inşa ettirilir. Hanın güney yönünde yer alan giriş kapısı üzerinde kitabesi bulunur. Han açık avlulu ve iki katlıdır. Alt ve üst katında odaların yer aldığı han, son yıllarda atıl durumda kalmıştır. Han, günümüzde restore edilmektedir.
Uşak ili merkez ilçesinde yer alan Uşak Bedesteni, 1901-1904 yıllarında Hacı Mustafa Efendi tarafından İtalyan bir mimara inşa ettirilir. Dikdörtgen planlı olarak inşa edilen yapının giriş ve çıkışı aynı doğrultuda yer alır. İçerisinde iki tarafa sıralanmış dükkânların yer aldığı bedesten, 1980’lerde restore edilerek Sarraflar Çarşısı haline getirilir. Günümüzde Uşak ilinin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.
Uşak ili merkez ilçesinde bulunan Uzun Çarşı, şehrin eski yapılarından biridir. Yapının güneybatı yönünde inşa edildiği dönemden kaldığı tahmin edilen kenger yapraklı başlıklı döner bir sütun konumlanır. 1985 yılında bir yangın geçiren çarşı, ilerleyen dönemde onarılır ve 1994 yılında yeniden ziyaretçileriyle buluşur. Yamuk planlı çarşı içerisinde çeşitli büyüklükte dükkânlar yer alır.