Menü

Manisa

Manisa


Ege Bölgesi’nin iç kesimlerine yer alan Manisa, Gediz Nehri ve Spil Dağı ile çevrelenmiştir. Tarihi Yontma Taş Devri’ne dek uzanan bu şehir, Anadolu’da yaşamış pek çok kadim medeniyeti ağırlamıştır. Lidyalıların başkenti Sardes, Manisa sınırları içinde yer alır. Osmanlı Dönemi’nde, şehzadelerin eğitim gördüğü ve yönettiği önemli bir yer olmuştur Manisa. Bu yüzden Şehzadeler Şehri olarak da anılır. Kentin pek çok noktasında görülecek tarihi yapılar, antik kentler, kaleler, müzeler, büyüleyici güzellikte olan doğal alanlar vardır.

Manisa denince pek çok kişinin aklına mesir macunu gelir. Ayrıca şehrin birçok bölgesinde üzüm bağları, zeytinlikler, tütün tarlaları yer alır. Meyve - sebze yetiştiriciliği için bereketli topraklara sahip olan kent, Türkiye’nin bir nevi meyve deposudur.

Şehzadeler Şehri’nin yöresel yemeklerde farklı damak zevklerine hitap eden bir yelpazesi vardır. Keşkek, Manisa kebabı, nohutlu mantı, kula güveci, börülce tarator, enginar dolması, şevket-i bostan, ekmek dolması ve simit ekmeği, zerde, Manisa’ya özgü lezzetlerden bazılarıdır.


Tarihi İlginç Nokta Doğal Diğer