Orhangazi İlköğretim Okulu, Düzce ili Akçakoca ilçesinde yer alır. Okulun bulunduğu yapı 1928 yılında inşa edilmiş tarihi bir okul olma özelliğine sahiptir. Ünlü roman ve öykü yazarı Rıfat Ilgaz’ın da öğretmenlik yaptığı okul, günümüzde eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürür.
Ceneviz Kalesi
Ceneviz Kalesi, Düzce ili Akçakoca ilçesinde bulunur. Kalenin ne zaman yapıldığı konusunda net bir bilgi yoktur. Akçakoca’nın simgesi olan ve Cenevizlerle özdeşleşen kale iki koy arasında bir falez üzerinde konumlanır. “Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri” ismiyle kale, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne girmiştir.
Konuralp Antik Tiyatro
Konuralp Antik Tiyatro, bir diğer adıyla Kırk Basamaklar, Düzce ili merkez ilçesinde bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti içerisinde yer alır. Helenistik Çağ’da inşa edilen tiyatroya Roma Dönemi’nde eklemeler yapılır. Tiyatro, iki kademeli olarak inşa edilmiştir. Yapının günümüze sahne arkası duvarı ve ikinci kademe oturma sıralarının bir bölümü gelmiştir. Tiyatro yaklaşık olarak 10 bin kişilik kapasiteye sahiptir.
Orpheus Mozaiği
Düzce ili merkez ilçesi Konuralp mahallesinde bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti’nden çıkarılan Orpheus Mozaiği, Düzce Konuralp Müzesi’nde sergilenir. Yunan mitolojisi ozanı Orpheus’u konu alan mozaik, Roma Dönemi’ne ait zemin döşemesidir. Orpheus’un lirini çalmasının görüldüğü mozaiğin çevresinde dört mevsim tasvirli kadın başı ve hayvan figürleri işlenir.
Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı
Düzce ili merkez ilçesi Aydınpınar köyünde bulunan Aydınpınar Şelaleleri, beş şelaleden oluşur. Görsel bir şölen sunan şelalelerin çevresinde orta zorlukta ve zor derecelerde yürüyüş parkurları yer alır. Kamp yapmak isteyenler tarafından da tercih edilen bölge, foto-safariye oldukça uygundur.
Düzce ili Akçakoca ilçesi Uğurlu köyünde yer alan Yeni Meze Camii, 1885 yılında yapılmıştır. Tarihi camii taş işçiliği ile öne çıkar. Camii bahçesinde bir su kuyusu da yer alır. Günümüzde camii ibadete açıktır.
Hemşin Köyü Camii
Düzce ili Akçakoca ilçesi Hemşin köyünde bulunan camii, taş ve ahşap işçiliği ile dikkat çeker. Caminin tarihte yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından bölgeye göçen Hemşinliler tarafından yapıldığı ifade edilir. Çantı tipi camilere en iyi örneklerden biri olan camii, günümüzde ibadete açıktır.
Orhangazi Camii
Düzce ili Akçakoca ilçesinde yer alan Orhangazi Camii, çivi kullanılmadan, tomruk ve kerestelere çentikler açılıp birbirlerine geçirilmesiyle meydana getirilmiş. Çantı tipi camilere bir örnek olan camii, Orhangazi olarak anılıyor. Çünkü M. 1323 tarihinde Orhan Gazi’nin bir camide konakladığı ve ismine camii inşa ettirdiği biliniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2007’de restore edilen camii, günümüzde ibadete açıktır.
Konuralp Müzesi
Düzce ili merkez ilçesi Konuralp mahallesinde yer alan Düzce Konuralp Müzesi, çatısı altında toplam 6081 adet eser bulundurur. Prusias Ad Hypium Antik Kenti içerisinde yer alan müzede, teşhir salonları, laboratuvar, konferans salonu, idari kısım, depo ve hizmet odası yer alır. Müze bahçesinde, Prusias ad Hypium Antik Kenti’nden çıkarılan mimari yapılar, lahitler ve birçok eser görülebilir.
Cumayeri Yeni Camii
Düzce ili Cumayeri ilçesinde bulunan Cumayeri Camii, 1942 yılında inşa edilir. Dikdörtgen planlı olarak yaptırılan camii, 1999 yılında yaşanan depremde hasar görmesi sebebiyle yıkılır ve yerine kare planlı olarak günümüzdeki camii inşa edilir.
Aydınpınar Köyü Camii
Düzce ili merkez ilçesi Aydınpınar köyünde bulunan camii, 1952 yılında inşa edilir. Zaman içerisinde camiye onarım ve eklemeler gerçekleştirilir. 1963 yılında camiye ahşap minber ile kürsü eklenir.
Büyük Camii
Düzce ili merkez ilçesi Camikebir mahallesinde bulunan camii, 1910 yılında inşa edilir. Dikdörtgen planlı olarak yapılan camii kapısının kemerine H.1328 / M. 1910 tarihi yazılır. 1999 yılında yaşanan depremde yıkılan caminin yerine iki minareli yeni Büyük Camii yapılır. Camii günümüzde ibadete açıktır.
Gaziler Köyü Camii
Düzce ili Yığılca ilçesi Gaziler köyünde bulunan caminin 18.yy’dan günümüze ulaştığı tahmin edilir. Camii, çantı tipi camilerdendir. Ahşap kütüklerin birbirine denkleştirilerek iki katlı olarak yapılan camii, kare planlıdır. Caminin son cemaat yerinde süslemeler görünür. Kırma çatılı camii minareye sahip değildir ve bahçesinde Şıh İsmail Türbesi yer alır.
Göktepe Köyü Camii
Düzce ili Akçakoca ilçesinde bulunan Göktepe Köyü Camii, 1932 yılında inşa edilir. Kare planlı olarak ahşap çatkı arası tuğla örgülü duvar tekniğinde inşa edilen camide, son cemaat yerinin tavanı, döşemeleri ile minberi ahşaptan yapılmıştır. Camii minareye sahip değildir.
Sarıçökek Köyü Orhangazi Camii
Düzce ili Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyünde yer alan caminin 14.yy’da yapıldığı tahmin edilir. Orhangazi dönemine ait çantı tipi camii, uzun kütüklerin birbirine geçirilmesiyle çivi kullanılmadan yapılmıştır. Caminin çatısı sonradan kırma çatıya dönüştürülmüştür.
Tepeköyü Camii
Düzce ili Çilimli ilçesi Tepeköyü mevkiinde konumlanan camii, kitabesine göre 1954 yılında inşa edilmiştir. Dikdörtgen planlı olarak yapılan camii, ahşap çatkılı tuğla örgülüdür. Camii çinko kaplı minareye sahiptir. İlerleyen yıllarda camiye eklemeler yapılmıştır.
Cumayanı Evliya Camii
Akçakoca ilçesi Göktepe köyünde yer alan camii dikdörtgen planlı olarak moloz taştan inşa edilmiştir. Camii onarımında son cemaat yeri ile minberi eklenmiş ve tavan kaplamaları yapılmıştır. Eskici Seceaddin Ebu Ahmet’in mezarı hazirede görülür.
Korfa Camii
Akçakoca ilçesinde yer alan camii ahşap çatkılı tuğla örgülüdür. Kitabesine göre 20.yy’da onarım görmüş olan camii, çinko kaplamalı minareye de sahiptir.
Düzce ili merkez ilçesi Çınardüzü köyü sınırlarında bulunan Odayeri Yaylası, yaklaşık olarak 1200 m yükseklikte konumlanır. Çınar ağaçları ile bezenen bölge kampçılığa uygundur. Trekking, bisiklet, fotoğrafçılığa da olanak tanıyan bölge coğrafyası ilgi çekicidir.
Samandere Şelalesi
Düzce ili merkez ilçesi Beyköy beldesi Samandere köyünde yer alan Samandere Şelalesi, kentin etkileyici şelaleleri arasında bulunur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Tabiat Anıtı ilan edilen Samandere, anıt ağaçları, cadı kazanı ve üç şelalesi ile derin bir bölüme sahiptir. Coşkulu akışı ile kendine hayran bırakan şelalenin çevresinde yürüyüş parkurları, mesire ve piknik alanları, kamp yapmaya uygun alanlar, lokanta ve pansiyonlar yer alır.
Pürenli Yaylası
Düzce ili Gölyaka ilçesi ve Bolu ili Mudurnu ilçesi sınırları arasında bulunan Pürenli Yaylası, ortalama 1400 m yüksekliğe sahiptir. Mis doğası, küçük göleti, çevresindeki ahşap evleriyle ziyaretçilerini karşılayan Pürenli, ilgi gören Düzce yaylalarından biridir. Yayla fotoğraf tutkunlarının, kampçıların, trekking yapmayı sevenlerin ve doğa ile iç içe vakit geçirmeyi tercih edenlerin duraklarındandır.
Güzeldere Şelalesi
Düzce ili Gölyaka ilçesinde bulunan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, gezi noktaları arasında keyif alınacak yerlerdendir. Şelale, Bıçkı Deresi üzerinde yer alır ve yaklaşık olarak 120 m yükseklikten coşkuyla akar. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında tüm görkemiyle akan şelalenin görülmesi önerilir. Şelale ziyaretçilerinin bölgeyi gezebilmesi için patika ve merdivenler bulunur. Şelale çevresindeki doğal alan da nefes kesici güzelliktedir. Ormanlık bölge içerisinde piknik ve kamp alanları, yürüyüş parkurları bulunur.
Efteni Gölü
Efteni Gölü, Düzce ili Gölyaka ilçesinde yer alır. Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan göl, 1992’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından korumaya alınır ve avlanma yasaklanır. Çevresindeki zengin fauna ve florasıyla dikkat çeken göl, 35’i kalıcı olan toplam 150 türde kuşa ev sahipliği yapar. Göl, bu anlamda kuş ve bitki gözlemciliğine fırsat verir. Kuşların rahatça izlenebilmesi için göl çevresinde bir seyir terası yer alır. Sazlıkları ve nilüfer çiçekleri ile etkileyici bir tablo oluşturur.
Yoğunpelit Şelalesi
Düzce ili Yığılca ilçesinde yer alan Yoğunpelit Şelalesi, yüksek debiyle akış gösterir. Görkemli şelale, doğaseverlerin bölgedeki gözdelerindendir. Şelale çevresinde bulunan doğal alan trekking ve foto safariye uygundur. Bölgede aynı zamanda piknik alanları da yer alır.
Aktaş Şelalesi
Düzce ili Akçakoca ilçesi Aktaş köyü sınırlarında bulunan şelale, doğal güzelliği ile ziyaretçilerini etkiler. 50 m yüksekten akan şelale, büyüleyici bir görünüme sahiptir. Şelale çevresinde doğa sporu yapmayı sevenler için uygun alanlar bulunur.
Harmankaya Şelalesi
Harmankaya Şelalesi, Düzce ili Cumayeri ilçesi Harmankaya köyünde bulunur. Dikkat çeken görüntüsüyle şelale, doğaseverlerin akınına uğrar. Şelale çevresinde orta zorlukta bir yürüyüş parkuru yer alır. Trekking tutkunları için parkur keyif verici bir rotadır.
Kurugöl Kanyonu
Düzce ili Akçakoca ilçesi Kurugöl köyünde kanyon, Akçakoca’yı ziyaret edenlerin görmesi önerilen doğal güzellikler arasında bulunur. Kanyon içerisinde yer alan şelalesi, çevresindeki yürüyüş parkurları ve etkileyici doğası ile misafirlerini ağırlar. Doğa sporu yapanlar için de benzersiz bir ortam olan kanyonda tırmanış, trekking ve foto-safari yapılabilir.
Fakıllı Mağarası
Düzce ili Akçakoca ilçesi Fakıllı köyünde yer alan mağara, yarı aktiftir. Mağara içerisinde sarkıt, dikit ve galeriler yer alır. Mağaranın damlataş olarak zengin alanı beyaz oda bölümüdür. Çeşitli hastalıklara mağara havasının şifa olduğu rivayet edilir.
Sinekli Yaylası
Düzce ili merkez ilçesi yakınında yer alan yayla, yaklaşık olarak 1450 m yükseklikte yer alır. Kütüklü ve Sakarca yaylaları ile beraber yayla, Abant Gölü Milli Parkı’nın kuzeyinde konumlanır. Yaylada her sene temmuz ayında Sinekli Yayla Şenlikleri gerçekleştirilir.
Torkul Yaylası ve Göleti
Torkul Göleti ve Yaylası, Düzce ili merkez ilçesi Uğur köyünde yer alır. Yaklaşık olarak 1250 m yükseklikte konumlanan yayla, doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin adreslerindendir. Yayla içerisinde bulunan gölet ve çevresindeki ağaçlar ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunar. Bölgede trekking, olta balıkçılığı ve foto-safari yapılabilir. Aynı zamanda bölge piknik yapmaya ve kamp kurmaya elverişlidir.
Balıklı Yaylası
Düzce ili merkez ilçesi Gölormanı köyünde bulunan Balıklı Yaylası, yaklaşık olarak 1400 m yükseklikte konumlanır. Ormanlık bir arazide yer alan yayla, gezginlerin huzur bulacağı bir rotadadır. Yayla kampçılık, trekking ve foto-safari yapmayı seven doğaseverler tarafından tercih edilir.
Hira Yaylası
Düzce ili merkez ilçesi Aktarlar köyü yakınlarında yer alan Hira Yaylası, ortalama 1500 m yükseklikte bulunur. Yemyeşil ağaçlarla çevrelenen yayla, dingin bir ortamda rahatça vakit geçirmek isteyen seyahatseverler tarafından tercih edilebilir. Yaylada trekking, tırmanış, dağ bisikleti, kampçılık ve fotoğraf aktiviteleri yapılabilir.
İsmet İnönü Parkı
Düzce ili merkez ilçesinde yer alan İsmet İnönü Parkı, kent içerisinde bulunan doğal alanlardan. Kent sakinleri ve ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyan parktaki yeşil alanlar ve küçük havuzlar huzur veren güzellikte.
Kardüz Yaylası
Kardüz Yaylası, Düzce ili Gölyaka ilçesinde yer alan Kardüz Yaylası, yaklaşık olarak 1830 m yüksekliğe sahiptir. Şehrin en yüksek noktalarından biri olarak bilinen yayla, doğa tutkunlarının bir gün hayal ziyaret etmeyi hayal ettiği noktalar arasındadır. Doğa aktivitelerine olanak tanıyan bir coğrafyaya sahip olan yaylada, trekking, kampçılık, jeep-safari, dağ bisikleti ve foto-safari yapılabilir.
Gölyaka Kültür Park
Düzce ili Gölyaka ilçesinde yer alan Gölyaka Kültür Park, doğası ile ziyaretçileri büyüler. Geniş bir alana yayılan park içerisinde göl, yayla, şelale ve orman yer alır. 2007’de park içerisinde bulunan 790 bin metrekarelik alan turizm merkezi ilan edilir. Mesire alanı bulunan parkta aynı zamanda trekking, kampçılık, bisiklet, foto-safari aktiviteleri ve yamaç paraşütü gibi hava sporları da yapılır.
Topuk Yaylası ve Göleti
Düzce ili Kaynaşlı ilçesinde yer alan Topuk Yaylası ve Göleti, yaklaşık olarak 1280 m yüksekliğe sahiptir. Yaylada yer alan gölet, kaynak sularıyla beslenir farklı balık türlerine ev sahipliği yapar. Olta balıkçılığı yapmayı sevenler ve doğayla iç içe vakit geçirmeyi tercih edenler için gölet büyük bir keyif verir. Toprağın kokusunun derinden hissedildiği yaylada, trekking, bisiklet, foto-safari aktiviteleri yapılabilir. Yayladan Samandere Şelalesi, Odayeri Yaylası, Abant Gölü, Sinekli Yaylası’na ulaşılabilir.
Sarıkaya Mağarası
Düzce ili Yığılca ilçesi Sarıkaya köyü yakınlarında konumlanan Sarıkaya Mağarası, Paloesen-alt eosen yaşlı kireç taşları içinde yarı yatay eğimli olarak gelişmiş yarı aktif fosil bir mağaradır. 717 m uzunluğundaki mağara, 510 m uzunluğunda ana galeriye sahiptir. Sarıkaya Mağarası, kumtaşları ile kireçtaşlarının derine doğru kazılmasıyla oluşmuştur. Mağara salonunda iki gelişim dönemine ait fosil ve genç damlataş şekilleri yer alır. Bir su geçiş yolu da olan mağara, I. Derece Sit Alanı olarak tescillenmiştir.
Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı
Düzce ili Yığılca ilçesi Karakaş ve Hoca köyü sınırlarında konumlanan kanyon, etkileyici bir görünüme sahip. Çevresindeki ormanlık alan ile doğa yürüyüşü yapanlara muhteşem fırsatlar sunan kanyon, park içerisindeki seyir noktaları ve dinlenme alanları ile de keyifli zaman geçirmeye olanak tanır. Bölgenin doğal dokusu aynı zamanda foto-safari, tırmanış, piknik, bisiklet ve olta balıkçılığı aktivitelerini yapmaya da elverişlidir.
Cumayanı Mesire Alanı
Düzce ili Akçakoca ilçesinde yer alan Cumayanı Mesire Alanı, huzur veren bir dinlence alanıdır. Düzce gezi noktaları arasında keyif alınacak noktalardan biri olan Cumayanı’nda ailece vakit geçirilebilir. Bölgede yöresel yemek ve alabalık yemeyi sevenler için bir de restoran bulunur. Mesire alanının bulunduğu çevre yürüyüşe de oldukça uygundur.
Tahirli Şelalesi
Düzce ili Akçakoca ilçesinde bulunan Tahirli Şelalesi, muhteşem güzelliği ile gezginleri kendine hayran bırakır. Doğaseverlerin ilgisini çeken şelale günün her saatinde ihtişamını korur. Şelaleden yola kadar olan 3 kilometrelik alan, yürüyüş amacıyla değerlendirilebilir.